Günlük Gazeteler

Hava Durumu

İSTANBUL

Bülten

SONBAHAR’DA EL BAKIMI

Caudalie El Kremleri eşsiz kokuları, besleyici ve nemlendirici içerikleri, leke giderici özelliği ile sonbaharda elleriniz için bakım ve yumuşak dokunuş sağlıyor.


Yazın güneşten kuruyan ve üzerinde güneş lekeleri oluşan elleriniz için Caudalie’nin yaşlılık karşıtı ve anti oksidan etkili patenti Polifenol’ü özellikteki El ve Tırnak Bakım Krem’leri ile sonbahar bakım ritüelinizi tamamlayın.

Üzüm ve asmadan elde edilen eşsiz Caudalie içeriklerine sahip el kremleri %98 oranında doğal içeriklerden oluşuyor. El kremlerinin formülünde yer alan üzüm çekirdeği yağı; cildi yenileyerek, derinlemesine beslerken, üzüm köpüğü mayasından elde edilen Vinolevure® ise ağırlığının 100 katı kadar suyu hücrelere hapsederek epidermisin kurumasını engelliyor ve cildin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçeriğinde yumuşatıcı ve nemlendirici etki; organik shea yağı, avokado ve zeytin yağları bileşimi, besleyici yağ asidi ile birlikte bitkisel gliserin bulunuyor.

Caudalie’nin 3 farklı El Kremi ile tüm gün elleriniz bakımlı ve yumuşak kalıyor. Cilt tarafından anında emilen kusursuz dokusuyla ciltte yumuşak bir his bırakan el kremleri aynı zamanda tırnakları da besleyerek canlılığını yeniden kazandırıyor.

Hand and Nail Cream

Narenciye aromalı kokusu ve ipeksi dokusu ile el ve tırnakları uzun süre yumuşatan Hand and Nail Cream, kolay emilimi ile ciltte yağlı bir his bırakmadan bakım sağlarken, antioksidan etkiye sahip üzüm polifenolleri, karite ve avokado yağları ile Vinolevure® yönünden zenginleştirilmiş içeriği ellerinizi besleyip koruyor. Ellerinizin yanı sıra tırnaklarınızı da güçlendirmek ve kütikülleri yumuşatmak için onarım sağlayan Hand and Nail Cream, turunç, portakal çiçeği ve portakal ağacı akorlarıyla yumuşak kokulu bakım sağlıyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 75 ml / 65 tl

 

The Des Vignes Hand and Nail Cream

Antioksidan etkiye sahip üzüm polifenolleri, karite ve avokado yağları ile Vinolevure® yönünden zenginleştirilmiş olan The Des Vignes Hand and Nail Cream  ellerinizi yağlı bir his bırakmadan besler, korur ve onarırken Thé des Vignes kokusuyla sarmalayarak büyülüyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 50 ml / 52 tl

Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream

Vinoperfect El Bakım Kremi Viniferine ile aydınlık görünüm sağlayan ve beyaz şakayık içeriğinin bir araya getirilmesiyle ellerdeki koyu lekelerin görünümünü gözle görünür oranda azaltan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream içeriğindeki avokado ve shea yağları ile günün her anında elleri derinlemesine besliyor.

İnce ancak kremsi dokusuyla cilt tarafından kolayca emilen ve derinlemesine rahatlatma sağlan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream  lekelerin görünümünü azaltarak yeniden oluşumunu engelliyor.

Turunç, portakal ağacı yaprağı, karpuz ve tatlı nane içeren fito-aromatik, taze ve zarif kokusuyla yağlı bir his bırakmadan bakım sağlayan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream kuru ciltleri besleyerek onarıyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 50 ml / 90 tl

*Caudalie yalnızca yetkili eczanelerde www.caudalie.com.tr’de satılır.

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Karaciğeriniz Hastaysa Bu Besinleri Sofranızdan Eksik Etmeyin

Sağlıklı bir vücut için beslenme önemli bir yer tutarken, siroz veya kronik karaciğer hastaları için doğru beslenme hayati önem taşıyor. Sağlıklı kişilere göre neredeyse 2 misli enerji ve proteine ihtiyacı olan kronik karaciğer hastalarının basit şeker, hazır market ürünleri ve fast food beslenme tarzından uzak durması gerekiyor. Memorial Şişli Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Oya Yönal, karaciğer hastalıklarında beslenmenin önemi ve tüketilmesi gereken gıdalar hakkında bilgi verdi.

Beslenme bozukluğu karaciğer komasına yol açabilir

Gıdaların ince bağırsaklarda sindirim ve emiliminden sonra kan yoluyla doğrudan ulaştığı karaciğer, kan kimyasının düzenlenmesi ve vücut beslenme dengesinin kurulmasında birinci role sahiptir. Bağırsaklardan gelen maddelerden yaşayabilmek için gerekli protein, şeker, kolesterol ve vitamini üreten karaciğer bu maddelerin metabolizmasında merkezi rol oynamaktadır. Siroz başta olmak üzere kronik karaciğer rahatsızlıklarında, kan kimyasında yaşanan sorunlarla birlikte yaygın olarak beslenme bozukluğu görülmektedir. Beslenme bozukluğunu kontrol altına alamayan hastalarda karaciğer koması ve enfeksiyon riski yaşanabilmektedir.

Hızlı kilo vermek de karaciğeri yağlandırıyor

Beslenme bozukluklarının nedenleri arasında; yetersiz gıda alımı, emilim sorunları, protein sentezinde azalma, yağ oksidasyonunda artma, insülin direnci ve enerji kaybının artması gelmektedir. Siroz gelişmemiş kronik karaciğer hastalarının bilinen dengeli beslenme kurallarına uymaları yeterlidir. Günde 0,8-1 gr/ağırlık protein, 30-35 kalori/ ağırlık enerji almaları gereken yetişkin hastaların gereksiz ilaç kullanımından ve özellikle alkolden uzak durmaları gerekmektedir. Aşırı kilolu ve obez kişilerde karaciğer yağlanması gelişebileceği gibi hızla kilo vermek de aynı etkiye neden olabilmektedir.

Enerjiniz düşmesin

Siroz hastalarının enerji gereksinimi sağlıklı insanlardan %50 oranında daha fazladır. Sağlıklı bir erişkin günde 1500-2000 kalori alırken, sirozlu erişkinlerin 2300-3000 kalori alması gerekmektedir. Karaciğer hastasının günlük enerjinin yarısı karbonhidrat olarak adlandırılan basit ve bileşik şekerlerden, üçte biri yağlardan ve geri kalanı proteinlerden gelecek şeklide hesaplanmalıdır. Karında su toplanması, yaygın şişlikler ve kanda tuz miktarının azalması durumlarında su ve tuz kısıtlaması uygulanmalıdır. Bu hastaların düzenli idrar söktürücü kullanmaları ve poliklinik kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Tuz tüketiminde 1-2 gram aşılmamalıdır.

Beslenmede dikkat edilmesi gereken 7 kural

  • Enginar: A ve B vitaminlerinden zengindir. İdrar sökücü ve antioksidan özelliği bulunan enginar karaciğer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilir.
  • Multivitamin desteği: Kronik karaciğer hastalarına antioksidan ve Multivitamin preperatlarının verilmesi önem taşımaktadır.
  • Bulgur ve baklagiller: Çay şekeri, çikolata, bal, reçel, kola, gazoz gibi basit şekerli gıdalar az tüketilmelidir. Basit şekerler kan şekerinin hızlı yükselip düşmesine neden olur. Bunun yerine kan şekerinde ılımlı yükselmeye neden olan ve kan şekerinin uzun sürede istenen düzeyde kalmasını sağlayan bileşik şekerli gıdalar önerilir. Karaciğer hastalarında makarna, bulgur, sebzeler, baklagiller, sütlü tatlılar, bulgur pilavı gibi bileşik şeker içeren gıdalar önerilir.
  • Hazır gıdalar: Fastfood, hazır market ürünleri, sosis, sucuk, salam tüketimi kronik karaciğer hastalarının uzak durması gereken gıdalar arasındadır.
  • Et ve yumurta: 1 yumurta büyüklüğündeki et, bir yumurta ve 4 yemek kaşığı bakliyata eşdeğerdir. Beslenme de değişim bu oranlar göz önüne alınarak yapılmalıdır.
  • Süt ürünleri: 1 su bardağı süt, bir su bardağı yoğurt, bir kibrit kutusu peynir ve 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri eşdeğerdir. Yoğurt tüketilen gün karşılık gelen süt veya peynir azaltılmalıdır.
  • Tahıllar: 2 dilim ekmek, 4 yemek kaşığı makarna, pirinç pilavı ve bulgur pilavına eşdeğerdir. Günlük denge bu oranlara göre ayarlanmalıdır.

Kronik karaciğer hastaları ve özellikle siroz hastalarında özel beslenme programı düzenlenmelidir. Sağlıklı bireylere göre bir buçuk misli enerji ve protein gereksinimleri olan karaciğer hastalarının gereksiz yere protein ve diyet kısıtlamasına yönelmesi beslenme yetersizliğine ve hastalığın ilerlemesine neden olabilmektedir.

Haber tarihi: 07 / 03 / 2018
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Üç kadın ressamın ruhu tablolarda birleşiyor
Sonraki: Kadın ve erkek beyninde “empati” farkı var




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: pluscreativeajans.com