Günlük Gazeteler

Hava Durumu

İSTANBUL

Bülten

SONBAHAR’DA EL BAKIMI

Caudalie El Kremleri eşsiz kokuları, besleyici ve nemlendirici içerikleri, leke giderici özelliği ile sonbaharda elleriniz için bakım ve yumuşak dokunuş sağlıyor.


Yazın güneşten kuruyan ve üzerinde güneş lekeleri oluşan elleriniz için Caudalie’nin yaşlılık karşıtı ve anti oksidan etkili patenti Polifenol’ü özellikteki El ve Tırnak Bakım Krem’leri ile sonbahar bakım ritüelinizi tamamlayın.

Üzüm ve asmadan elde edilen eşsiz Caudalie içeriklerine sahip el kremleri %98 oranında doğal içeriklerden oluşuyor. El kremlerinin formülünde yer alan üzüm çekirdeği yağı; cildi yenileyerek, derinlemesine beslerken, üzüm köpüğü mayasından elde edilen Vinolevure® ise ağırlığının 100 katı kadar suyu hücrelere hapsederek epidermisin kurumasını engelliyor ve cildin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçeriğinde yumuşatıcı ve nemlendirici etki; organik shea yağı, avokado ve zeytin yağları bileşimi, besleyici yağ asidi ile birlikte bitkisel gliserin bulunuyor.

Caudalie’nin 3 farklı El Kremi ile tüm gün elleriniz bakımlı ve yumuşak kalıyor. Cilt tarafından anında emilen kusursuz dokusuyla ciltte yumuşak bir his bırakan el kremleri aynı zamanda tırnakları da besleyerek canlılığını yeniden kazandırıyor.

Hand and Nail Cream

Narenciye aromalı kokusu ve ipeksi dokusu ile el ve tırnakları uzun süre yumuşatan Hand and Nail Cream, kolay emilimi ile ciltte yağlı bir his bırakmadan bakım sağlarken, antioksidan etkiye sahip üzüm polifenolleri, karite ve avokado yağları ile Vinolevure® yönünden zenginleştirilmiş içeriği ellerinizi besleyip koruyor. Ellerinizin yanı sıra tırnaklarınızı da güçlendirmek ve kütikülleri yumuşatmak için onarım sağlayan Hand and Nail Cream, turunç, portakal çiçeği ve portakal ağacı akorlarıyla yumuşak kokulu bakım sağlıyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 75 ml / 65 tl

 

The Des Vignes Hand and Nail Cream

Antioksidan etkiye sahip üzüm polifenolleri, karite ve avokado yağları ile Vinolevure® yönünden zenginleştirilmiş olan The Des Vignes Hand and Nail Cream  ellerinizi yağlı bir his bırakmadan besler, korur ve onarırken Thé des Vignes kokusuyla sarmalayarak büyülüyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 50 ml / 52 tl

Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream

Vinoperfect El Bakım Kremi Viniferine ile aydınlık görünüm sağlayan ve beyaz şakayık içeriğinin bir araya getirilmesiyle ellerdeki koyu lekelerin görünümünü gözle görünür oranda azaltan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream içeriğindeki avokado ve shea yağları ile günün her anında elleri derinlemesine besliyor.

İnce ancak kremsi dokusuyla cilt tarafından kolayca emilen ve derinlemesine rahatlatma sağlan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream  lekelerin görünümünü azaltarak yeniden oluşumunu engelliyor.

Turunç, portakal ağacı yaprağı, karpuz ve tatlı nane içeren fito-aromatik, taze ve zarif kokusuyla yağlı bir his bırakmadan bakım sağlayan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream kuru ciltleri besleyerek onarıyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 50 ml / 90 tl

*Caudalie yalnızca yetkili eczanelerde www.caudalie.com.tr’de satılır.

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Bayram sonrası beslenme önerileri

Diyetisyen Ceyda Nur Çakın, Kurban Bayramı'nda çeşitli ikramlıklar ve fazla et tüketimi dolayısıyla bozulan beslenme şeklinin, bayram sonrasında et tüketimini azaltıp düzenli beslenerek telafi edilebileceğini söyledi.

ANKARA(AA) - Bayramlarda beslenme konusunda yapılan tatlı kaçamaklar, bayram sonrasında pişmanlığa dönüşebiliyor. 

Diyetisyen Ceyda Nur Çakın, bayram sonrasında beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları AA muhabirine anlattı.

Beslenme alışkanlığındaki kısa süreli değişikliğe işaret eden Çakın, bunun uzun süre devam etmediği takdirde telafi edilebileceğini ve şok diyetlere gerek olmadığını belirtti. Çakın, "Bayram dört gün sürdüğü için bayramda yediklerinizi doğru beslenerek telafi edebilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınıza döndüğünüzde vücut kısa sürede eski halini alıyor." dedi.

Neyin fazla, neyin az tüketildiğinin tespit edilmesiyle beslenme şeklinin düzene gireceğini vurgulayan Ceyda Nur Çakın, şunları söyledi:

"Örneğin, bayramda kırmızı et ve kızartma türevi yiyeceklere ağırlık verilmişse, bayramdan sonra en azından kırmızı et bir porsiyonla sınırlandırabilir, geri kalan öğünlerde de daha çok sebzelere yer verilebilir ya da bayramda şeker ilaveli meşrubatlar ile şerbetli tatlı tüketimi artmış olabilir. Bayramdan sonra mümkün olduğunca tatlı tüketmemeye veya tatlı ihtiyacımızı meyvelerle karşılamaya çalışabiliriz."

"Ekmek yemeyi kesmek tatlı ihtiyacının artmasına sebep oluyor"

Çakın, kilo aldığını fark eden insanların genellikle ekmek yemeyi kestiğine ancak bunun tatlı ihtiyacının artmasına sebep olduğuna da dikkati çekerek şöyle devam etti:

"En azından her öğünde tam buğday, çavdar ekmeği gibi sağlıklı bir karbonhidrat kaynağına yer verebilir veya ekmek tüketmekten hoşlanmıyorsak bulgur, tam tahıllı makarna ya da salataların üzerine eklediğimiz haşlanmış kara buğday gibi yine konfleks karbonhidratlarla günlük enerji alımımızı daha dengede tutabiliriz. Böylece hem tatlı isteğimiz azalır hem bayram sonrası lif alımının azalmasıyla kabızlık şikayeti yaşanmasının önüne geçilir. Bunlarla, bağırsaklarımızın aktive olmasını sağlayacak lifli bir beslenme sağlamış oluyoruz. Bir de bayram sonrası ana öğünlerimizin pişmiş sebzelerden oluşması, özellikle öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka yemeklerimizin yanında yeşil yapraklı sebzelerden yapılmış salataların yer alması bayram boyunca eksik kalan lif alımını, vitamin mineral alımını tamamlamak için etkili olacaktır."

Fazla protein tüketimine bağlı olarak bağırsaktaki yararlı bakterilerin azaldığını aktaran Çakın, "Bu bakterileri artırmak için yoğurt, kefir gibi probiyotik gıdalara mutlaka günlük beslenmemizde yer vermek gerekiyor. Eğer yapamıyorsak probiyotik takviyelerine başvurulabilir. Fakat probiyotik takviyesi kullanılacaksa mutlaka bir uzman görüşü alınmalı. Çünkü şu an piyasada çok fazla sayıda probiyotik var. Doğru seçim yapmak bu noktada önemli." ifadelerini kullandı.

Bayram sonrası sıvı tüketimine de özen gösterilmesi gerektiğini aktaran Çakın, "Günde en az iki buçuk litre su içmek, meyveleri kabuklu şekilde tüketerek posa alımını artırmak, öğünlerimizde mutlaka çiğ sebzelere yer vermek, özellikle kayısı, erik gibi posalı yiyeceklere ağırlık vermek gerekiyor." diye konuştu.

"Kilo alımının dört günde tartıya yansıması mümkün değil"

Çakın, bayramın yaz aylarına denk gelmesiyle ödem ve şişkinlik şikayetlerinin de artabileceğini ifade etti.

Kilo alımının dört günde tartıya yansımasının fizyolojik olarak mümkün olmayacağını aktaran Çakın, "Kişi bayramdan sonra tartıdaki kilo artışını görünce 'Dört günde üç kilo almışım' diye düşünebiliyor ama bu çok mümkün olmuyor. Genellikle kırmızı et tüketimi, yemeklerin içinde tuz olması ve sıcak havalardan kaynaklanan su kaybı gibi sebepler ödem oluşmasına yol açıyor. Yani orada hemen bir kilo ve yağ artışı olmuyor." dedi.

Çakın, bayram sonrası ödem şikayeti olan kişilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, "Ödemi çözmek için günde iki fincan yeşil çay içilebilir, su tüketimi iki buçuk litrelere kadar artırılabilir. Maydanoza, yeşil yapraklı sebzelere yer verilebilir. Ananas kullanılabilir. Ananas, ödem attırıcı etkisiyle bilinen güzel bir meyvedir. Tuz tüketimi bayram sonrası sınırlandırılırsa bu da ödem şikayetinin çözülmesinde yardımcı olacaktır." diye konuştu.

Haber tarihi: 15 / 08 / 2019
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: İthal ürünlere sıkı denetim
Sonraki: Normalde 40 dakika, bayramda 15 dakika




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: pluscreativeajans.com