16 Mayıs 2021 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı 25.733.810 kişiye ulaştı.

a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
https://www.filbox.com.tr/

Ramazan’ın ikinci yarısında beslenmeye dikkat

Özel Adatıp Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, Ramazan ayının ikinci yarısında beslenmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Adatıp Sağlık Grubu’na bağlı olarak Sakarya’da faaliyet gösteren Özel Adatıp Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, Ramazan ayının ikinci yarısında beslenmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek detaylı bilgiler verdi. Sahura mutlaka kalkılması gerektiğini belirten Dyt. Tuğba Demircan Kılıç, “İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sığdırmayın. Bol su içmeyi unutmayın. Tatlı tercihlerinizi sütlü tatlı olarak yapın. Meyve ve sebze tüketiminizi artırın. Haftada iki kez sütlü tatlı tüketip diğer günlerde meyve veya kuru meyveyi tatlı olarak kullanın. İftardan 1- 2 saat sonra hafif yürüyüş yapmaya çalışın. İftariyelikler genelde yüksek yağ içerir, bu sebeple her gün tek bir seçim yapın. Örneğin bir gün tereyağı, bal diğer gün 1dilim peynir,1 veya 2 zeytin gibi. Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalışın bu şekilde daha az yağ almış olursunuz. Tek çeşit ana yemek tercih etmeye çalışın. Yavaş yemeye çalışın ve mutlaka iyi çiğneyin. Sıvı ihtiyacını karşılamak için şekersiz komposto ve sodayı tercih edin. Hem iftarda hem de sahurda protein değeri yüksek sosu az besinleri alın” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İtalya’da son 24 saatte 13 bin 158 yeni vaka

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Sitemizi kullanarak çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.