enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
8,6602
EURO
10,3531
ALTIN
495,34
BIST
1.410
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
27°C
İstanbul
27°C
Gök Gürültülü
Perşembe Mevzi Sağanak
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Covid-19 incirin kıymetini arttırdı

Covid-19 incirin kıymetini arttırdı
09.06.2021
A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, anne sütünden sonra en faydalı gıda olarak tanımlanan ve kutsal kitaplarda adı geçen incirin kıymetini arttırdı. Pandemi sürecinden önce daha çok lezzeti için tüketilen kuru incir Korona virüs salgınından sonra sağlık için de tüketilmeye başlandı.
Korona virüs salgının insanların sağlıklı gıdaya olan eğilimlerini de arttırdığını ve tüm dünyada her geçen gün artan tüketici bilinci ve sağlıklı gıdaya olan talebin her geçen gün arttığını belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, “Verilere göre ülkemiz son iki yılda 472 milyon dolarlık kuru incir ihraç etmiş. Bunun yanında Türkiye geneli kuru meyve ve mamulleri ihracatı 2020 yılında 1,4 milyar dolara ulaşmış. Çin’e Türkiye geneli kuru meyve ve mamulleri ihracatı 2020 yılında yüzde 21 artarak 28 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor. Bunun yanında Türkiye’de de kuru incir tüketimi her geçen gün artıyor. Eskiden daha çok lezzeti için tüketilen kuru incir artık lezzetinin yanında sağlık için de tüketiliyor” diyerek Tuğba Kuruyemiş tarafından ilk kez yapılan incir döneri başta olmak üzere incir reçeli, zeytinyağlı incir kuru ve incirli ürünlerin pandemi döneminde daha çok ilgi gördüğünü söyledi.