28 Şubat 2021 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı 8.541.605 kişiye ulaştı.

a Öğle Vakti 13:22
İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hangi renk besinler vücuda ne fayda sağlıyor?

undefined

Beslenme rutininizde kaç farklı sebze/meyve barındırıyorsunuz? Araştırmalar, dünya genelinin çoğunluğunun aslında çeşitli beslenmediğini, aynı besinlerin etrafında dönüp durduğunu söylüyor. Ancak sağlıklı beslenmenin temeli çeşitli bir beslenme düzeninden geçiyor. O zaman sofralarınızı renklendirmeye var mısınız? Hangi renk besinler vücuda ne fayda sağlıyor? İşte cevaplar…

undefined

YEŞİL: Yeşil rengin kanserle savaştığını hepimiz biliyoruz. Yeşil besinler, izosiyanat, karotenoid, indol ve saponinler gibi tümü kanser önleyici özelliğe sahip olan fitokimyasallar içerir. Beslenmenize eklemeniz gereken yeşiller: Lahana, avokado, ıspanak, brokoli, maydanoz, nane, dereotu, kivi, kekik, Brüksel lahanası, enginar, kuşkonmaz, yeşil çay…

undefined

BEYAZ VE KAHVERENGİ: Beyaz besinler ise allisin içerir. Allisin, antitümör, antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Zengin içeriği ile beyaz ve kahverengi besinler, iyi birer antioksidan kaynağıdır. Beslenmenize eklemeniz gereken beyaz ve kahverengiler: Mantar, sarımsak, soğan, karnabahar, pırasa, turp…

undefined

MAVİ VE MOR: Mavi ve mor renge sahip besinlere rengini veren özel bileşenlerin ismi antosiyaninlerdir. Antosiyaninler, bu besinlere rengin yanı sıra sağlık da katar. Bu antioksidan bileşen, hücre hasarını önler, hücrelerin yaşlanmasını geciktirir, kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. Beslenmenize eklemeniz gereken mavi ve morlar: Mor lahana, erik, kuru üzüm, mor üzüm, yaban mersini, böğürtlen, kuru erik, patlıcan, incir…

undefined

KIRMIZI: Bitkilere kırmızı rengini veren likopen, kanser riskini azaltmaya ve kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olan bir antioksidandır. Yapılan araştırmalar, likopenin özellikle prostat kanseri üzerinde olumlu etkiler gösterdiğini, vücuttaki serbest radikallerin uzaklaşmasına yardımcı olduğunu ortaya koydu. Beslenmenize eklemeniz gereken kırmızılar: Kırmızı soğan, kırmızı biber, kızılcık, çilek, kiraz, vişne, ahududu, domates, pancar, elma, karpuz, kırmızı üzüm…

undefined

SARI VE TURUNCU: Karotenoidler, besinlere sarı ve turuncu rengini veren bileşendir. Karotenoidler, göz sağlığı için oldukça önemlidir. Katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonunu önler. Beslenmenize eklemeniz gereken sarı ve turuncular: Kavun, mandalina, portakal, havuç, muz, balkabağı, tatlı patates, mısır, sarı biber, kayısı, şeftali, ananas…

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Galatasaray’da büyük revizyon! Üç yıldız gidiyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.