logo

Bu yiyecekler gençleştiriyor

Bu yiyecekler gençleştiriyor
undefined

Genellikle beslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak veya canın istediği besinleri tüketmek şeklinde tanımlanır. Halbuki bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmalar, insanların 50’ye yakın türde besin öğesine gereksinimi olduğunu ortaya koymuştur.

Bu öğelerin herhangi biri alınmadığında, gereğinden az ya da çok alındığında, büyüme ve gelişmenin engellendiği, sağlığın ve güzelliğin bozulduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Peki yaşlanmayı geciktiren, hücreleri yenileyen besinler de olduğunu biliyor musunuz?

undefined

Brasika sebzeleri: Brüksel lahanası, brokoli, turp, karnabahar, hardal otu, pazı, tere, marul, şalgam, kırmızı, beyaz ve karalahana vücudun toksik maddelerden arınması için çalışan detoksifikasyon enzimlerini aktive eder. Brüksel lahanası, brokoli, turp, karnabahar, hardal otu, pazı, tere, marul, şalgam, kırmızı, beyaz ve karalahana vücudun toksik maddelerden arınması için çalışan detoksifikasyon enzimlerini aktive eder. Akne tedavisinde ve cildin elastikiyetini korumasında etkilidir.

undefined

Alyum sebzeleri: Frenk soğanı, arpacık soğanı, taze soğan, kırmızı soğan, kuru soğan, pırasa, kuru ve taze sarımsakta bulunan sülfid bileşenleri detoksifikasyon enzimlerinin aktivitelerini artırmaktadırlar. Bu sebzeler antioksidan özellikler de sergilerler. Cildi de korurlar.

undefined

Zeytinyağı: Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kuru ciltlere karşı oldukça faydalıdır. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır. Yüzeysel olarak uygulandığında içerdiği E vitamini sayesinde cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzlük sağlar. Ancak ışık almayan, serin bir yerde ve hava almadan saklanması önerilmektedir.

Etiketler: » » » » » »
Share
#

SENDE YORUM YAZ