Etkili bir antibiyortik olan soğan, sağlığımız açısından oldukça yararlı.
Ancak yapılan araştırmalar, soğanı yanlış tüketmenin çeşitli sağlık problemlerine yol açacağını ortaya koydu.
Son yapılan araştırmalara göre çiğ olarak doğranmış soğan, kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde buzdolabında dahi saklansa bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.
Bu sebeple soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor.
Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini artırıp gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabiliyor.
SOĞANIN FAYDALARI
Yüksek ateş, grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz.
Soğan güçlü bir idrar söktürücüdür ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.
Besin lifi bakımından zengin olan soğan kan şekeri dalgalanmalarını önler ve az miktarda besin lifi tüketimi nedeniyle yaşanan kabızlığa iyi gelir.
Soğan, hem tip 1 hem de tip 2 diyabet hastalarında glikoz seviyelerinin düşürülmesine yardımcı bir sebzedir.
Soğanda bulunan “quercetin” adlı bileşen tansiyonu düşürüyor ve hipertansiyon hastalarında tansiyon kontrolüne yardımcı oluyor.
Kırmızı soğan gıda zehirlenmesine ve strese bağlı mide kramplarını rahatlatıyor.
MANŞET
8 gün önceSPOR
23 gün önceASAYİŞ
23 gün önceYEREL HABERLER
23 gün önceEKONOMİ
23 gün önceMAGAZİN
23 gün önceMANŞET
23 gün önceOTOMOTİV
23 gün önceMAGAZİN
23 gün önceMANŞET
23 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.