Belçika ve İspanya başbakanları 22-24 Kasım’da İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, insani ve siyasi durumla ilgili görüşmeler yapmak üzere 22-24 Kasım’da İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, insani ve siyasi durumla ilgili görüşmeler yapmak üzere 22-24 Kasım’da İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 45 gündür sürerken, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in, insani ve siyasi durumla ilgili görüşmeler yapmak üzere 22-24 Kasım’da İsrail ve Filistin’i ziyaret edeceği duyuruldu. De Croo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AB olarak gerilimin azaltılmasına ve muhtemel bir siyasi çözüme aktif bir şekilde katkıda bulunmak istiyoruz. İsrail ve Filistin'deki insani ve siyasi durumla ilgili görüşmeler yapacağız” dedi.
Sanchez ve De Croo’nun ziyaretleri kapsamında İsrail’de Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu, Filistin'de ise Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

21 Kas 2023 - 08:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Son Saat Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Son Saat Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Son Saat Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.