Patates kızartmasının beyne zararlı olduğu açıklandı

Yüksek glisemik indeks içeren kızarmış patates tüketiminin beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği açıklandı.

Rus beslenme uzmanı Dr. Yelena Solomatina, yaptığı açıklamada "Çok fazla kızarmış patates yemek vücudu olumsuz etkileyebilir." diyerek, "Yüksek glisemik indeks içerdiğinden, onu yedikten sonra kan şekeri seviyesi keskin bir şekilde yükseliyor. Sık sık tüketildiğinde ise kan dolaşımının zayıflamasına neden olabilir." şeklinde konuştu. Rus uzman bu durumun beyin sağlığı üzerinde ciddi etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Solomatina, insan vücudunun tükettiği besinlere bağlı olarak şekillendiğini vurgulayarak, "Kızartılmış patates, haşlanmış patatesin aksine yüksek glisemik indekse sahiptir. Bir kişi sürekli olarak kızarmış patates tüketirse, kan şekeri seviyesi sürekli olarak yükselir. Bu da vücudun tekrarlayan inflamasyonla karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Örneğin, kan damarlarının iç yüzeyi kolesterolle kaplanabilir ve bu durum kan dolaşımında bozulmalara yol açabilir. Sonuç olarak, beyne giden kan akışı azalabilir." şeklinde uyarılarda bulundu.

30 Oca 2024 - 23:11 - Sağlık

Mahreç  Recai Önal


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Son Saat Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Son Saat Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Son Saat Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.