• Büyük değişim geliyor, bazı meslekler ortadan kalkacak
      Düzce Üniversitesinin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugünün sanayisinin ihtiyaçlarını dikkate alırken, 5 yıl sonrasını da düşünüp geleceğin mesleklerine uygun altyapı kazandırmalıyız" dedi.
    • Büyük değişim geliyor, bazı meslekler ortadan kalkacak
      22.10.2025 - 15:30 | Son Güncelleme:22.10.2025 - 15:30
      EMRE ALTINER

      Düzce Üniversitesinin (DÜ) 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde ilk dersi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Önümüzdeki dönem daha büyük bir değişim dalgası geliyor" dedi. Üniversitelerin eğitim sadece dört duvar arasında gelişmeyeceğini belirten Yılmaz "Derslikle dışındaki sosyal aktiviteler, fikir kulüpleri, stajlar çok kıymetli. Yeni teknolojilerle birlikte eğitimde büyük değişim yaşanıyor. Önümüzdeki dönem daha büyük bir değişim dalgası geliyor. Belki bazı meslekler ortadan kalkacak, yeni meslekler ortaya çıkacak. Bugünün sanayisinin ihtiyaçlarını dikkate alırken 5 yıl sonrasını da düşünüp geleceğin mesleklerine uygun altyapı kazandırmalıyız. Bu kolay bir durum değil ancak gençlerimizi geleceğe hazırlamaktan başka çaremiz yok. Düzce Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde ilk 3 üniversite içindedir. Bu da akademik personelin, yöneticilerin, öğrencilerin, çalışanların aidiyet duygusundan kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu. 

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.