• Fas'taki depremde can kaybı 2 bin 12'ye yükseldi
      Fas'ın El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 12'ye, yaralananların sayısı 2 bin 59'a yükseldi.
    • Fas'taki depremde can kaybı 2 bin 12'ye yükseldi
      10.09.2023 - 11:15 | Son Güncelleme:10.09.2023 - 11:15

      Fas'ın El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 12'ye, yaralananların sayısı 2 bin 59'a yükseldi.
      Fas'ın El-Huz bölgesinde, 7.2 büyüklüğünde olduğu bildirilen, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin (USGS) ise 6.8 olarak kaydettiği depremde can kaybı artıyor. Fas İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12’ye, yaralananların sayısının 2 bin 59’a yükseldiği belirtildi. Açıklamada, yaralılardan bin 404 kişinin durumunun ağır olduğu kaydedilirken, en yüksek ölümlerin El-Huz bölgesinde ve Taroudant şehrinde yaşandığı ifade edildi.
      Öte yandan, artçı sarsıntılardan korkan depremzedelerin geceyi kamplarda geçirdiği ve yiyecek ve su sıkıntısı çektiği bildirildi. Yolların kayalar ve enkazlarla dolu olması nedeniyle arama-kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen yerlere ulaşmakta zorlandığı öğrenildi.

      Fas'taki depremde can kaybı 2 bin 12'ye yükseldi

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.