Sağlıklı beslenme konusunda verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan önemli bir besleme önerisi daha geldi. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, hemen hemen bütün vitaminleri içinde barındıran incirin her gün düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Genellikle sıcak iklimlerde yetişen bu meyvenin sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor.
İncir, bol çekirdekli bir meyve olmasına rağmen pek çok kişi incir çekirdeğini faydaları hakkında yeterli bilgi sahibi değil. İncir çekirdeğinden elde edilen yağ, sağlık açısından muhteşem faydalara sahiptir. İncir çekirdeğinin çıkartılan yağı, hücre yenilenmesinden kanseri engellemeye kadar pek çok faydasıyla öne çıkıyor.
İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI FAYDALARI NELERDİR?
Düzenli olarak tüketilmesi gereken incirin çekirdeği vücuda çok faydalı özellikler taşıyor. İncir çekirdeği yağı, vücudu serbest radikallere karşı korumaya yardımcı oluyor. Güzel ve sağlıklı bir cilt için cildin ihtiyaç duyduğu nem dengesini sağlayıp canlandırıyor. Böylelikle erken yaşlanmayı önlemek ve ciltteki kırışıklıkları geciktirmek için de cilt dokusunu sıkılaştırıyor.
Genç ve güzel görünmek için çok önemli olan incir çekirdeği yağı, cildi çevresel hasarlara karşı koruma altına alıyor. Gözaltındaki şişlikleri azaltıyor ve koyu halkaları en az seviyeye indiriyor. Ayrıca yüzdeki kırışıklıklar, siyah noktalar gibi kötü görüntüye sebep olan durumları tersine çeviriyor.
PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN TAVSİYELER
İncir çekirdeği yağının faydalarını anlatan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, günde 1 çay kaşığı tüketmenin çok önemli olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun açıklamasına göre incir çekirdeği yağının faydaları arasında şunlar dikkat çekiyor:

Yorum Yazın