• İlk kez kadın milletvekili çıkardılar
      14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri kapsamında Nevşehir ve Giresun'da ilk kez kadın milletvekili seçildi.
    • İlk kez kadın milletvekili çıkardılar
      15.05.2023 - 17:07 | Güncelleme:15.05.2023 - 17:07

      Türkiye, 14 Mayıs günü (dün) Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için sandık başındaydı. Henüz netleşmeyen seçim sonuçlarına göre, Giresun ve Nevşehir'de ilk kez kadın milletvekili seçildi.

      MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, MHP’nin Nevşehir’de birinci sıradan gösterdiği adaydı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, oyların yüzde 20,5’ini alarak kentin ilk kadın milletvekili oldu. CHP’den ilk sırada aday gösterilen Elvan Işık Gezmiş ise yüzde 20 oy alarak Giresun’un ilk kadın milletvekili seçildi.

      İlk kez kadın milletvekili çıkardılar
      İlk kez kadın milletvekili çıkardılar

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.