• Koca Yusuf’lar Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan’a gitti
      Çatışmaların yaşandığı Sudan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ikisi ’Koca Yusuf’ olarak bilinen A400M olmak üzere toplam 5 nakliye uçağını tahliye için bu ülkeye gitti.
    • Koca Yusuf’lar Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan’a gitti
      28.04.2023 - 07:26 | Son Güncelleme:28.04.2023 - 07:26

      Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuk olduğu Kayseri Sanayi Odasının olağan meclis toplantısının ardından basın mensuplarına gündem hakkında açıklamalar yaptı. İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre, Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar ve Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik soru üzerine Bakan Akar, Sudan’da gruplar arasında çeşitli çatışmaların yaşandığını belirtti. Bu çatışmaların neden olduğu risk durumlarına dikkati çeken Akar, "Bu durumlara bağlı olarak da Sudan’da yaşayan vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik Dışişleri Bakanlığımızla planlama yaptık ve bunu uygulamaya başladık. Bir kısım vatandaşlarımızın Etiyopya üzerinden tahliyesi gerçekleşti" diye konuştu.

      Hala tahliye ihtiyacı olan yerlere yönelik de faaliyetlerin devam ettiğini belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

      "Bu yerlere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kalan vatandaşlarımızın Türkiye’ye tahliyesi için 5 uçağımızı tahsis ettik. Bu uçaklarımızın emniyetli şekilde görevlerini yapabilmesi için gerekli planlama ve koordinasyon yapıldı. Süreci yakından takip ediyoruz. C-130 tipi üç uçağımızın, Hartum’un kuzeyindeki Wadi Sayidna’dan 210 vatandaşımızın tahliye etmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan da A400M tipi iki uçağımızı da Port Sudan’a indirdik. Orada 250 vatandaşımızın olduğu yönünde bilgimiz var. Bu uçaklarımızdan biri birazdan vatandaşlarımızı yurda getirmek için Port Sudan’dan havalanacak."

      Uçakların intikallerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, "Yarın akşama kadar vatandaşlarımızın Türkiye’ye tahliyesi tamamlanmış olacak. Bu arada hem bölge hem Dışişleri Bakanlığımız ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Emniyetli şekilde vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışıyoruz ve inşallah bunu başarıyla tamamlayacağız" dedi.

      SABAH SAATLERİNDE İLK KAFİLE GETİRİLDİ

      Dışişleri Bakanlığı, Milli Davunma Bakanlığı ve Sudan Büyükelçiliği’nin koordinesinde 170 kişiden oluşan kafile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400 M askeri uçağıyla İstanbul’a getirildi. Sudan’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını havalimanı yetkilileri karşıladı. Askeri uçakla havalimanına inen yurttaşlar, pasaport işlemlerinin ardından otobüslerle terminalden ayrıldı.

      167, 301 ve 203 kişiden oluşan üç kafile kiralanan uçakla önceki günlerde İstanbul’a getirilmişti

      Koca Yusuf’lar Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan’a gitti

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.