Meclis toplantısında konuşan Başkan Ali Kılıç, öncelikle terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, terörü sert bir şekilde kınadı. Ayrıca, Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa finalinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saygısızlığı da şiddetle eleştirdi. Kılıç, ülkemize dönen takımları kutlayarak, uluslararası alanda Türkiye'nin imajının korunması gerektiğini vurguladı.
Başkan Kılıç, yerel seçimlere de değinerek, farklı partilerden gelen adaylara başarılar diledi. Özellikle, Maltepe'de hayata geçirilecek olan hızlı tramvay projesi ve Çamaşırcı Deresi'nin planlanan ihalesi gibi önemli projelerin müjdesini verdi.
Meclis toplantısının kilit kararı, Zümrütevler Yeşil Belde Sitesi'nde emsallerin yükseltildiği haberi oldu. İlçenin çeşitli mahallelerine (Altıntepe, Küçükyalı, Çınar, İdealtepe, Altayçeşme, Bağlarbaşı) 2 kat izni verilmesini içeren önerge, bütün partilerin oy birliğiyle komisyona gönderildi. Bu karar, Maltepe'deki kentsel dönüşüm projelerine ivme kazandıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Ayrıca, Gülensu Mahallesi'nde tapulu alanlardaki gecekondularla ilgili yaşanan tapu mağduriyetini gidermeye yönelik bir önerge de meclis tarafından oy birliğiyle komisyona gönderildi.
Toplantının diğer önemli kararı ise Çınar Mahallesi'nde iki isimsiz sokağa "Horasan" ve "Nardugan" isimlerinin verilmesi oldu. Bu isimlendirmeler, mahalle sakinlerinin tarihleri ve kültürleriyle daha yakın bir bağ kurmalarına olanak tanıyacak.




Yorum Yazın