Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, 2026 yılı merkezi yönetim bütçesini “istikrar ve refah bütçesi” olarak değerlendirdi.
Aksu, bütçenin kaynak verimliliğini artıran, çevresel sürdürülebilirliği önceleyen ve yeşil-dijital dönüşüm politikalarıyla üretim süreçlerinde verimliliği artırmayı hedefleyen bir yapıya sahip olduğunu belirtti.
MHP’li Aksu, bütçe giderlerinin bir önceki yıla göre yüzde 28,49 artışla 18,9 trilyon liraya çıkarıldığını, bütçe gelirlerinin ise yüzde 26,68 artışla 16,2 trilyon liraya yükselmesinin hedeflendiğini açıkladı.
Bu çerçevede bütçe açığının 2,7 trilyon lira, bütçe açığının GSYH’ya oranının ise %3,5 olarak öngörüldüğünü söyledi.
Aksu, dar gelirli vatandaşların beklentilerinin karşılanması gerektiğini vurgulayarak, emekli maaşlarının özel bir endekse göre belirlenmesini ve adil bir vergi reformunun hayata geçirilmesini istedi.
“Az kazanan az, çok kazanan çok vergi vermelidir. Kamuda tasarruf artırılmalı, kaynak israfı önlenmelidir” dedi.
Aksu, Devlet Bahçeli’nin açıkladığı ‘doğrudan gelir desteği’ projesini hatırlatarak, “Asgari refah seviyesinin altında geliri olan her aileye doğrudan gelir desteği verilmesini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın