• TBMM'den İsveç'in NATO'ya katılımına onay
      İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda oy çokluğu ile kabul edildi.
    • TBMM'den İsveç'in NATO'ya katılımına onay
      24.01.2024 - 00:03 | Güncelleme:24.01.2024 - 00:03

      TBMM Genel Kurulunda, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin kanun teklifi ile ilgili görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. 346 milletvekilinin oy kullandığı teklifte, 287 milletvekili kabul, 55 milletvekili ret ve 4 milletvekili çekimser oy kullandı. Böylece teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

      ABD BÜYÜKELÇİSİ: TAKDİRLE KARŞILIYORUM

      TBMM Genel Kurulu’nda İsveç’in NATO’ya katılımı için yapılan oylama ardından ABD Büyükelçisi Jeff Flake yazılı açıklama yaptı. Büyükelçi Flake, İsveç’in NATO’ya katılımının önemini vurguladığı açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bugün aldığı İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını büyük bir takdirle karşılıyorum. İsveç’in NATO’ya katılımı, bugün her zamankinden daha önemli olan İttifak’ın güçlendirilmesi yönünde atılmış kritik öneme sahip bir karardır. Türkiye’nin NATO İttifakı’na olan bağlılığı sarsılmaz ortaklığımızı açıkça ortaya koymaktadır. Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

      Kaynak: İHA

      TBMM'den İsveç'in NATO'ya katılımına onay

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.