Türkiye şehitlerini uğurluyor. Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Kırkkepenekli Mahallesinde ise Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş İlker Aykut için tören düzenlendi. Binlerce kişi cami avlusunu doldururken, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazında mahşeri bir kalabalık oluştu. Tören sırasında cenaze mezarlığa götürülürken uzun bir Türk bayrağı açıldı.
Eşi ve oğlu askeri kıyafetle tabutun başında gözyaşı döktü
Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katılarak aileye başsağlığı diledi. Şehidin eşi Duygu Aykut ve oğlu Poyraz Aykut askeri kıyafetle tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin babası Ünal Aykut ve annesi Zülbiye Aykut ise büyük bir metanetle tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı.
Helallik alındı, şehit dualarla uğurlandı
Helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehit İlker Aykut, askeri tören eşliğinde Kırkkepenekli Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören boyunca duygusal anlar yaşanırken, vatandaşlar aileye destek olmak için uzun süre alandan ayrılmadı.
Yorum Yazın