TOKİ'ye hem ev kurası hem de arsa kurasında kazanamayanlar başvuru için yatırdıkları 500 TL'yi nasıl alacaklarını sorguluyor. Bugün de TOKİ İstanbul kuralarının tamamlanmasıyla ATM'den nasıl para alınır arattırılmaya başlandı.
Konut kurası için para, Türkiye Halk Bankası'na yapılmıştı. Halkbanka, kazanamayanlara da para iadesini internet sitesi üzerinden yapıyor. Gelen SMS'le para iadenizin nasıl yapılacağı belirtiliyor. Başvuru sırasında verdiğiniz TCKN ve Telefon Numaranızı giriyorsunuz. IBAN'ınızı veriyorsunuz ve para anında hesabınıza geçiyor. Ayrıca bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden de para iadesini alabilmek mümkün.
Arsa kurasına giren ve kazanamayanlar ise, para iadesi için Ziraat Bankasının şubesine gitmesi gerekiyor. Burada Halkbank gibi internet üzerinden işlem yapılmıyor. Bankada size hemen bir hesap açıp, kart veriliyor. Buradan para iadenizi alıyorsunuz.

Yorum Yazın