• Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana
      Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) tarafından üretilen T10X model elektrikli araç Ertuğrulgazi Türbesi önünde görücüye çıktı. Türbede atlı nöbetçiler Togg’u incelerken, Türklerin ilk ve son aracını yan yana getirerek minik bir gösteri sergiledi.
    • Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana
      26.05.2023 - 11:00 | Son Güncelleme:26.05.2023 - 11:00

      Türkiye’de üretilen elektrikli otomobil Togg, Türkiye’nin pek çok noktasında görücüye çıkmaya başladı. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar olan Söğüt’te devletinin kurucu Osman Gazi’nin babası Kayı Aşireti Lideri Ertuğrul Gazi Türbesi önüne getirildi.

      Burada türbe önünde alp kıyafetli saygı nöbeti yapan askerler tarafından incelendi. Ardından atlı nöbetçilerde Togg incilerken, Türklerin ilk ve son aracını yan yana getirerek minik bir gösteri sergiledi.

      Programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’da katılarak, “Türk milleti tarihinden aldığı ilhamla ecdadının izinde. Gururumuz, yerli ve milli otomobilimiz, Togg ile Atamız Ertuğrul Gazi’nin huzurundayız. Bilecik’imize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

      Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana
      Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana
      Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana
      Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana
      Türklerin ilk aracıyla son aracı yan yana

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.