• Yeniden Refah Partisi'nden ‘memuriyette 35 yaş sınırı kaldırılsın’ çağrısı
      Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal, kamuda istihdam için '35 yaş sınırı'nın kaldırılması çağrısında bulundu.
    • Yeniden Refah Partisi'nden ‘memuriyette 35 yaş sınırı kaldırılsın’ çağrısı
      18.10.2023 - 13:14 | Son Güncelleme:18.10.2023 - 13:14

      Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili ve Ar-Ge Başkanı Doğan Aydal, yaptığı yazılı açıklamada hukuki, sosyal, bilimsel gerekçeler ve ülke çıkarları düşünülerek kamuda istihdamda 35 yaş sınırı ile ilgili teamüllerin acilen gözden geçirilerek kaldırılması gerektiğini belirtti. Devlet memurluğunda 35 yaş sınırının anayasanın pek çok maddesine göre aykırı olduğunu savunan Aydal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
      “Bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri, devlet memurluğuna kadrolu veya sözleşmeli olarak girmek isteyecek adaylar için 35 yaş sınırının konulmasıdır. Bu yaş sınırının konulması ile ilgili olarak özellikle adaylar, akademik çevreler ve hukuk çevreleri, bu sınırı vatandaşlar arasında bir ayırımcılık olarak adlandırmakta ve bu sınırın kaldırılmasını talep etmektedir. Devlet basit bir mantıkla 'İşe kabul ve istihdam sürecinde hizmetin zorunlulukları nedeniyle yaş sınırlarının belirlenmesi ve uygulanması gereklilik ve amaçla orantılı olması şartıyla yaşa dayalı farklı muamele ayrımcılık iddiasının ileri sürülemeyeceği hallerdendir’ demektedir.”

      Yeniden Refah Partisi'nden ‘memuriyette 35 yaş sınırı kaldırılsın’ çağrısı

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Son Saat hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.