enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
13,5175
EURO
15,3716
ALTIN
799,92
BIST
2.042,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Karla Karışık Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
1°C
Pazartesi Çok Bulutlu
3°C

Sebze ve meyveler nasıl uzun süre dayanır?

Sebze ve meyveler nasıl uzun süre dayanır?
10.12.2019
A+
A-

Meyve ve sebzelerinizi bir arada tutmamaya özen gösterin. Meyveler, etil gaz üretmesi nedeniyle yanındaki sebzelerin bozulmasına neden olabilir.

Buzdolabı, çoğu meyve ve sebze için uygun saklama ortamına sahiptir. Ancak soğan, sarımsak, patates ve domates buzdolabına konmadan oda ısısında tutulmalıdır. Güneş ışığını doğrudan almayan ve hava alabilen kaplarda saklanabilir.

Muz, içi yumuşak bir meyve olmasına rağmen kabuğu nedeniyle dış etkenlere karşı dayanabilir. Fakat aldığınız muzları hemen tüketmeyecekseniz buzdolabına koymanız daha doğru olacaktır.

Maydanoz, fesleğen ve dereotu gibi sebzeler kolay bozulabilen yeşil sebzelerdir. Dolayısıyla daha özenli saklanmalıdır. Bu sebzelerin üzerine bir poşet geçirebilir ve bir iple bağlayabilirsiniz. Böylece yeşilliklerinizi daha taze kullanabilirsiniz.

Çilek gibi hassas meyvelerinizi muhafaza ederken sirkeli su kullanabilirsiniz. Çileklerinizi sirkeli suyun içerisinde beklettikten sonra kurulayın ve buzdolabına koyun. Bu, çileklerinizin saklama ömrünü 10 gün daha uzatır.

Elmalarınızı saklarken yanına patateslerinizi de koyabilirsiniz. Bu yöntem ile patateslerin filizlenmesi önlenir. Bununla birlikte elmaların içerisinde çürük elma olup olmadığını aralıklarla kontrol edin. Çünkü tek bir çürük, bütün elmalara bulaşabiliyor.

Marul saklarken peçete kullanabilirsiniz. Marulların üzerine bir kağıt havlu veya peçete koyabilir ve içerideki nemin emilmesini sağlayabilirsiniz.

Mantar, yumuşak kabuklu bir sebze olduğu için kolay bozulabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için plastik poşetler yerine kağıt poşetler ve saklama ürünlerini tercih etmeniz gerekiyor. Böylece nemin zararlı etkenlerini önlemiş olursunuz.

Meyve ve sebzelerin taze ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için koruma ve saklama yöntemlerini doğru bilmek gerekiyor. Bu sayede dilediğiniz zaman meyve ve sebzelerinizi ilk günkü lezzeti ile kullanabilirsiniz.

Koruma yöntemlerinde, meyve ve sebzelerin özelliklerini göz önünde bulundurmak çok önemli. Yeşil sebzeler ile narenciye meyvelerinin saklama yöntemleri birbirlerinden farklı. Aldığınız ürünleri doğru bir şekilde saklarsanız hem paranızı hem de zamanınızı verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Sebze ve meyveleri saklarken dikkat edilmesi gerekenler

Meyve ve sebzelerinizi her zaman tüketeceğiniz zaman yıkayın. Bu sayede buzdolabındaki nemin, ürünleri çürütmesini engellemiş olursunuz.

Saklama kabı olarak delikli kapları tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.