Kamu malı; devletlerin halkının hizmetine sunduğu maldır. Halk ise bu haktan yararlanmak için daha dikkatli şekilde istifade ederek kendisinden sonraki nesle miras bırakması sorumluluğundadır. Halk ve devlet birbirinin haklarını koruyarak bulunduğu ülkenin daha rahat yaşam tarzına sahip olacaktır.
Devlet ise halkının rahat yaşam tarzı için imkanlarını seferber edecektir.
Kamu malları ise bizim için çok önemlidir.
Öncelikle bizim ne yapmamız gerekir.
Ne yazık ki geçmişte bazı acı olaylar meydana gelmiştir. Bir vatandaşın sağlık ocağında hizmet alması gerekirken oradaki sekreterin vatandaşı bekleterek keyfi davranması iyi değildir. Bu yüzden kamu malı hassasiyeti hepimizde oluşması gerekir.
Devlet bankalarını zarara uğratanların cezalandırılması gerektiğini de unutmamamız gerekir. Bu ise gerçek vatandaş kimliği ortaya çıkaracaktır. Vatandaş devletine yardımcı olur ise sorunlar çözülecektir. Aksi halde ne vatandaş mutlu olur, ne de devlet.
Metehan’ ın dediği gibi devlet hata yapmaz. Hatayı devlet için çalışan görevliler yapar. Bu yüzden bizde devletimize sırt çeviremeyiz. Ormanlarımızı yakanları şikayet etmemiz gerekir. Rüşvet gibi olumsuz davranışlar sergileyenler içinde gerekli şikayetleri söylememiz gerekir. Devleti Devlet yapan halktır, bunu da unutmayalım.
ASAYİŞ
19 saat önceGÜNDEM
20 saat önceGÜNDEM
22 saat önceDİĞER
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceDÜNYA
4 gün önceGÜNDEM
4 gün önceGÜNDEM
5 gün önceGÜNDEM
6 gün önceGÜNDEM
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.